De Alpacaboerderij
Lillerbaan 104
3950 Kaulille - België
Tel. +32 (0) 11 601 394
uitstap@alpacaboerderij.be

WebshopKalenderNieuwsbriefOpeningsuren
 Welkom op De Alpacaboerderij!
 De alpaca
 De boerderij
 Rondleidingen
 Individueel bezoek
 Activiteiten
 Eten en drinken
 Arrangementen
 In de winter
 Vakantiewoningen
 Vragen?
 Contact
 Voorwaarden

Activiteiten

Behalve rondleidingen kun je bij De Alpacaboerderij ook terecht voor een actief dagje uit! Wij hebben verschillende activiteiten welke geschikt zijn voor grote en kleine groepen. 

Alpacagility: bij deze activiteit is het de bedoeling om een alpaca over een hindernissenparcours te leiden. Een zigzagparcours, een wipwap en iets ogenschijnlijk simpels als een poortje zijn dingen die een alpaca niet dagelijks tegenkomt. Om het nog eens extra lastig te maken, maken we er natuurlijk wel een wedstrijdje van: wie is het behendigst met een alpaca? Er is een parcours buiten in een kleine weide en er is een parcours in de stal.
Duur activiteit: ca. 1 uur (voor groepen tussen 15 en 20 personen 1,5 uur)
Prijs: € 9,00 per persoon (groepsminimum: € 90,00)
Groepsgrootte: tot 20 personen


Alpacagility!

Boerengolf: De Alpacaboerderij heeft een officiële boerengolfbaan! Boerengolf is een leuk spel dat buiten in de alpacaweide gespeeld wordt. Individueel of in groepsverband probeer je de bal te putten in de holes. Pas onderweg op voor de alpaca's, alpacakeutels en de leuke hindernissen die het spel iets extras geven. Een zeer leuk spel voor een personeelsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest of gewoon gezellig met het gezin. De duur van het spel is afhankelijk van jullie speeltempo.
Duur activiteit: ca. 1,5 tot 2 uur
Prijs: € 7,50 per volwassene, € 6,50 per kind
Groepsgrootte: geen minimum, vanaf 10 personen € 1,00 korting per persoon

Boerenspellen: ideaal voor een familiedag, personeelsuitstapje of vereniging: gezellige ouderwetse boerenspellen! We hebben een tiental leuke spellen opgesteld staan op ons stalterras. Denk hierbij aan hoefijzer werpen, mega jenga, spijkerslaan etc.
Duur activiteit: ca. 1,5 tot 2 uur
Prijs: € 7,50 per volwassene, € 6,50 per kind
Groepsgrootte: geen minimum, vanaf 10 personen € 1,00 korting per persoon


Boeren 6kamp: een spannende en actieve middag op de boerderij beleven? Denk eens aan een 6kamp! In teamverband strijd je tegen elkaar op verschillende onderdelen, waarbij kracht, behendigheid en snelheid centraal staan. De spellen vinden plaats in de weide tussen de alpaca's, dus ook een ideale manier om deze dieren beter te leren kennen. Er zijn waterspellen bij, maar deze kunnen ook vervangen worden door een droge variant. Neem wel even een extra paar kleren mee. De 6kamp is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.
Duur activiteit: ca. 2 uur
Prijs: € 7,50 per persoon
Groepsgrootte: minimum 10 personen

Kom jij ook onthaasten tijdens een Alpacawandeling?

Alpacawandeling: gezellig samen met de groep en een aantal alpaca's gaan wandelen in de mooie bosrijke omgeving van De Alpacaboerderij: een unieke ervaring! Je krijgt eerst een korte uitleg over het gedrag van de dieren, de do's-en-don'ts, waarna jullie onder begeleiding van een gids vanaf de boerderij vertrekken voor een wandeling. Afhankelijk van het aantal personen gaan er 3 of 4 alpaca's mee tijdens deze Alpacawandeling. De groep dient voor minimaal 75% te bestaan uit volwassenen.
Duur activiteit: 1,5 tot 2 uur.
Prijs: € 16,- per persoon (groepsminimum: € 160,-)
Groepsgrootte: tot 16 personen

Korte Alpacawandeling: na een korte uitleg over het gedrag van de alpaca's en de do's en don'ts gaan we vertrekken voor een mooie wandeling in de bossen van Kaulille. Er gaan twee alpaca's met jouw gezelschap mee op wandeling. Deze wandeling is korter dan de normale Alpacawandeling. Er mogen kinderen mee gaan wandelen, maar voor elk kind dient er ook een volwassene bij te zijn. De wandeling wordt door een van onze gidsen begeleid.
Duur activiteit: 1 tot 1,5 uur
Prijs: € 110,- voor de groep
Groepsgrootte: maximum 8 personen

Cursus Alpacaboer: een ludieke en actieve rondleiding waarbij de deelnemers op een leuke manier kennis maken met de alpaca's en de verzorging en fokkerij hiervan. De koffiejuffrouw voorziet eerst iedereen van een tasje koffie en dan wordt er gestart met de ui De deelnemers doen actief mee in de werkzaamheden. Op het einde van de cursus ontvangen de nieuw opgeleide alpacaboeren een heuse diploma! Super tof als vrijgezellenuitstap of met de vriendengroep. Deze cursus is enkel geschikt voor volwassenen.
Duur activiteit: ca. 1,5 uur
Prijs: € 13,- per persoon (groepsminimum: € 130,-)
Mogelijke uitbreidingen: - Appeltaart bij ontvangst (€ 2,80 per persoon)
                                - Extra koffie bijschenken (€ 1,20 per persoon)

Groepsgrootte: tot 20 personen


Junior Cursus Alpacaboer: lekker meehelpen met de verzorging van de dieren: stallen opkuisen, brokjes en hooi voeren, dieren buiten of juist binnen zetten enz. Centraal staat het werken tussen en met de dieren, maar niets moet. De kinderen bepalen vaak al doende zelf het programma van de uitstap. Op het einde van de uitstap ontvangen de kinderen een diploma alpacaboer.
Duur activiteit: ca. 1 uur
Prijs: € 9,00 per kind (groepsminimum: € 90,00)
Groepsgrootte: tot 20 kinderen

Kinderrondleiding: Bij deze rondleiding halen we een van onze alpaca's uit de stal welke de kinderen kunnen aaien en voelen. De gids vertelt je alles over deze alpaca en al zijn vriendjes. Deze rondleiding is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, want we passen de rondleiding aan aan de kinderen. Ideaal om een kinderfeestje mee te starten of als schoolbezoek.

Duur activiteit: 30 minuten

€ 40,- per gids en € 2,- per kind. Per zes kinderen is een begeleidende volwassene gewenst en gratis. Extra volwassenen betalen € 3,- per volwassene.

Maximum groepsgrootte is 20 personen per gids.

 


Klik op 'Boek nu' om naar onze reservatiesite te gaan!