10 redenen waarom een alpaca het allertofste beestje is

4 mei 2020 - 17:19

Zelf fokken wij met alpaca’s omdat wij simpelweg verliefd zijn geworden op deze prachtige dieren. Toen wij startten met ons bedrijf zo'n 20 jaar geleden, had nog bijna niemand in de Benelux ooit gehoord van alpaca’s. Maar dat is nu wel veranderd. Veel mensen hebben inmiddels wel in de gaten dat de alpaca geen lama is en dat alpaca’s supertof zijn! Maar waarom zijn ze dan zo tof?

  1. Ze zien er zo heerlijk knuffelig uit! Zeker als ze aan het einde van de winter zo helemaal fluffy zijn met hun dikke vacht, lijken ze er gewoon om te vragen om geknuffeld te worden. Maar laat dat nou iets zijn wat een alpaca toch helemaal niet fijn vindt. Voor een alpaca voelt het heel erg bedreigend om vastgepakt te worden. Maar aaien, dat lukt bij veel van onze dieren toch wel (zeker als je ze omkoopt met wat lekkere alpacasnoepjes).

  2. Ze zijn echt super grappig. Als je een alpaca alleen nog maar ziet eten kun je al helemaal in een deuk liggen: met hun lange ondertanden en de malende beweging die hun onderkaak maakt.

    kauwende alpaca

  3. Alpaca’s zijn erg nieuwsgierig. Kom je bij ons de stal binnen, staan de alpaca’s je allemaal aan te kijken. Ook als er iets niet zo dagelijks gebeurd in de weide zijn alle alpaca’s alert en geïnteresseerd. Maar ze zijn ook wel snel bang en als ze het te spannend vinden, rennen ze snel de andere kant uit.