Tijdens de huidige crisis moeten ook wij natuurlijk de nodige maatregelen nemen. Check onze pagina ‘Corona Info’ om te weten wat er op dit moment nog mogelijk is.

Corona info

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Lees deze informatie ook altijd nog eens na op de dag van je bezoek. Laatste update: 03-12-2021

Sluiting alle binnenactiviteiten tot en met 26 december

Op het Overlegcomité van 3 december is besloten om alle binnenactiviteiten te verbieden. Meer informatie over wat het Overlegcomité besloten heeft vind je op https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-0312/.

Onze stal wordt, ondanks de perfecte ventilatie, en open deur, als binnenruimte gezien door de overheid. Alle activiteiten zullen dus buiten plaats moeten vinden. Echter staan onze alpaca's in de winter in de stal, en zijn alle buitenactiviteiten, met uitzondering van de Alpacawandelingen, niet meer mogelijk.

Helaas hebben wij daarom besloten om de stal voor bezoekers geheel te sluiten, en dit tot en met 26 december. Dit geldt eveneens voor de AlpacaBezoeken op zaterdag en voor  de AlpaCantina. Op 20 december evalueert het Overlegcomité de maatregelen en hopen we op goed nieuws zodat we na de kerst weer open kunnen. De groepen die geboekt hebben voor een activiteit of een bezoek worden door ons nog gecontacteerd voor een nieuwe datum of om te annuleren.

Omdat je buiten nog wel een privé-samenkomst mag doen, willen we speciaal voor de periode december 2021 en januari 2022 jullie privé-gezelschap een korting geven op de Korte Alpacawandeling. Deze vind immers volledig buiten plaats. In plaats van 120 euro voor jouw groep, betaal je indien je boekt voor december of januari slechts 100 euro. Daarnaast geven we je de mogelijkheid om gratis te verzetten of annuleren, we hebben nu immers geen binnen alternatief als het regent.

De vakantiewoningen blijven wel gewoon geopend, en onze vakantiegasten hebben de skybox altijd zicht op de alpaca's in de stal. Onze AlpacaShop blijft ook open, maar enkel op afspraak, en natuurlijk online 24/7.


Uitstap naar De Alpacaboerderij
In ons winterseizoen (vanaf 8-11-2021 tot 24-3-2022) zullen alle activiteiten en AlpacaBezoeken in de stal plaatsvinden. Hier is het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar. Tevens dienen onze bezoekers vanaf 16 jaar bij binnenkomst een Covid Safe Ticket in combinatie met een identiteitsbewijs te kunnen tonen. Reserveer je AlpacaBezoek via onze Kalender of je AlpacActiviteit via de pagina Activiteiten.

De AlpaCantina
Hier kun je een lekker drankje nuttigen tijdens je AlpacaBezoek. Drankjes worden zittend genuttigd. Zodra je opstaat, dien je je mondmasker terug op te zetten.

Groepsgrootte
Hiervoor blijven we de richtlijnen van de overheid opvolgen. Voorlopig zijn er geen beperkingen qua aantal hieromtrent die je bezoek of activiteit bij De Alpacaboerderij zullen beïnvloeden.

Vakantie op De Alpacaboerderij
De vakantie-appartementen zijn geopend en worden volgens de coronaprotocollen schoongemaakt en gedesinfecteerd. Lees hieronder verder wat de maatregelen zijn op ons domein en wat wij doen om een verblijf corona-proof te maken.

Shoppen in de AlpacaShop
Wil je de AlpacaShop komen bezoeken? Bel of mail op voorhand even. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis of in een postpunt te laten leveren. Online bestellen en enkel komen afhalen in de fysieke shop kan ook. Onze shop is vrij klein, maar er geldt geen maximum aantal klanten meer. Uiteraard vragen wij wel aan alle bezoekers om afstand te houden van anderen. Bij grotere drukte kunnen we je vragen om even buiten te wachten.
Een mondmasker dragen is verplicht in de AlpacaShop voor iedereen vanaf 10 jaar.

Extra maatregelen op De Alpacaboerderij
Wij hebben ons domein zo 'corona-proof' mogelijk gemaakt zodat jullie veilig van een bezoekje aan de alpaca’s kunnen genieten. 

Wat vragen wij van jullie:

 1. Je bent op de hoogte van de geldende maatregelen van de federale overheid én die van de Vlaamse overheid en je handelt hier ook naar.
 2. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar in alle binnenruimtes, inclusief de stal. 
 3. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.
 4. Blijf thuis als je je niet fit voelt.
 5. Kom enkel met een groep samengesteld volgens de richtlijnen van de Vlaamse Overheid.
 6. Maak gebruik van de aanwezige hygiënepunten.
 7. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze medewerkers.
 8. Volg de aanwijzingen op het terrein én van onze medewerkers te allen tijde op.
 9. Laat geen mondmaskers, handschoenen, papiertjes, voerzakjes of ander afval achter op het terrein. Er zijn voldoende vuilbakken aanwezig.
 10. Bij het plaatsen van je reservatie ga je ermee akkoord dat je contactgegevens worden gebruikt voor de doeleinden van de strijd tegen COVID19, dus voor contactopsporing.
 11. Wij volgen alle maatregelen strict op. We gaan er van uit dat jullie dit ook doen, waardoor De Alpacaboerderij niet aansprakelijk is voor gevolgen als je je niet aan de regels houdt.

Wat doen wij voor jullie:

 1. Er zijn extra hygiënepunten zodat jij je handen regelmatig kunt wassen/ontsmetten.
 2. Onze medewerkers zijn ingelicht over alle genomen maatregelen.
 3. Onze medewerkers zullen altijd minimaal anderhalve alpaca afstand van je houden.
 4. We engageren ons om ons domein proper te houden en er wordt extra aandacht besteed aan ontsmetting van onder andere sanitair, frequente raakvlakken en gehuurde materialen.
 5. Wij hebben alpacavoer voorverpakt in handzame verpakkingen.
 6. Ons terrein en de wandelroute zijn heel ruim van opzet zodat het geen probleem is om afstand te houden van andere bezoekers.

COVID-coördinator: John Peeters, bereikbaar via 011601394.