Tijdens de huidige crisis moeten ook wij natuurlijk de nodige maatregelen nemen. Check onze pagina ‘Corona Info’ om te weten wat er op dit moment nog mogelijk is.

Corona info

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Lees deze informatie ook altijd nog eens na op de dag van je bezoek. Laatste update: 06-05-2021

Uitstap naar De Alpacaboerderij
Alle AlpacaBezoeken én activiteiten zullen volledig in de buitenlucht plaatsvinden. Reserveer je AlpacaBezoek via onze Kalender of je AlpacActiviteit via de pagina Activiteiten. Let op: de stal blijft gesloten. Er is geen mogelijkheid tot schuilen voor slecht weer. Kleed je daarom dus goed aan naar het weer en neem een paraplu mee indien nodig. Lees snel verder om de maatregelen te zien. Onze horeca blijft gesloten. Er zullen enkel take-away drankjes ter beschikking zijn.

Vakantie op De Alpacaboerderij
De vakantie-appartementen zijn geopend. Onze vakantiegasten zijn welkom in de weides voor een AlpacaBezoek binnen de openingsuren. Lees hieronder verder wat de maatregelen zijn en wat wij doen om een verblijf corona-proof te maken.

Shoppen in de AlpacaShop
Als je een activiteit of AlpacaBezoek hebt gereserveerd, kun je ook komen kijken in de AlpacaShop, zonder afspraak. De AlpacaShop heeft verder geen vaste openingsuren en je maakt dan ook best een afspraak als je geen AlpacaBezoek of activiteit hebt gereserveerd: stuur daarvoor een e-mail of bel ons. Maandag is onze rustdag, maar op andere dagen kun je doorgaans terecht na afspraak tussen 9.00 en 17.00 uur. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis of in een postpunt te laten leveren. Online bestellen en enkel komen afhalen in de fysieke shop kan ook. Als je een bezoek aan de AlpacaShop wilt combineren met een bezoek aan onze alpaca's in de weide, zul je apart een AlpacaBezoek moeten reserveren via de Kalender.

't AlpaCafé
Voorlopig zul je nog niet kunnen genieten van een drankje op ons terras. Om logistieke redenen hebben wij besloten ons terras nog niet te openen. Wel zijn er afhaaldrankjes te koop en er staan picknickbanken verspreid op ons domein.

Extra maatregelen op De Alpacaboerderij
Wij hebben ons domein zo 'corona-proof' mogelijk gemaakt zodat jullie veilig van een bezoekje aan de alpaca’s kunnen genieten. 

Wat vragen wij van jullie:

 1. Je bent op de hoogte van de geldende maatregelen van de federale overheid én die van de Vlaamse overheid en je handelt hier ook naar.
 2. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.
 3. Blijf thuis als je je niet fit voelt.
 4. Kom enkel met een groepje samengesteld volgens de richtlijnen van de Belgische Overheid: maximaal 10 personen (kinderen -13 niet meegeteld, maar de gids telt wél als één persoon; dus indien gegidst bezoek: 9 personen + gids).
 5. Maak gebruik van de aanwezige hygiënepunten.
 6. Breng je mondmasker mee. Het is voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht dit te dragen op ons gehele terrein. Tevens willen wij jullie erop wijzen dat het op het gehele grondgebied van de gemeente Bocholt verplicht is voor iedereen vanaf 12 jaar om een mondmasker bij zich te hebben.
 7. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze medewerkers.
 8. Volg de aanwijzingen op het terrein én van onze medewerkers te allen tijde op.
 9. De stal is nog gesloten, dus er is geen mogelijkheid om te schuilen voor eventuele regen of koude. Kleed je goed aan naar het weer en zorg voor een paraplu indien nodig!
 10. Laat geen mondmaskers, handschoenen, papiertjes, voerzakjes of ander afval achter op het terrein. Er zijn voldoende vuilbakken aanwezig.
 11. Bij het plaatsen van je reservatie ga je ermee akkoord dat je contactgegevens worden gebruikt voor de doeleinden van de strijd tegen COVID19, dus voor contactopsporing.
 12. Wij volgen alle maatregelen strict op. We gaan er van uit dat jullie dit ook doen, waardoor De Alpacaboerderij niet aansprakelijk is voor gevolgen als je je niet aan de regels houdt.

Wat doen wij voor jullie:

 1. Er zijn extra hygiënepunten zodat jij je handen regelmatig kunt wassen.
 2. Onze medewerkers zijn ingelicht over alle genomen maatregelen.
 3. Onze medewerkers zullen bij contact met bezoekers altijd een mondmasker dragen en zullen altijd minimaal anderhalve alpaca afstand van je houden.
 4. Er zijn extra schoonmaakbeurten ingepland van sanitair en ook op het terrein zullen contactpunten regelmatig ontsmet worden.
 5. ’t Alpacafé en De Alpacantina blijven gesloten. Er zullen wel take-away drankjes te koop zijn, maar er is geen terras. Eventuele drankjes die inbegrepen zijn bij jouw activiteit of arrangement zullen gecompenseerd worden.
 6. Wij hebben alpacavoer voorverpakt in handzame verpakkingen.
 7. Wij beperken de bezoekersaantallen welke tegelijkertijd op het domein en/of op bepaalde locaties aanwezig mogen zijn.