Corona info

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Lees deze informatie ook altijd nog eens na op de dag van je bezoek. Laatste update: 05-03-2022

Laatste nieuws:

Vanaf 7 maart vervallen alle coronamaatregelen welke op ons bedrijf van toepassing waren! We kijken uit naar een fantastisch seizoen zonder corona!


Uitstap naar De Alpacaboerderij
In ons winterseizoen (vanaf 8-11-2021 tot 24-3-2022) zullen alle activiteiten en AlpacaBezoeken in de stal plaatsvinden, wanneer dit mogelijk is binnen de maatregelen die de verschillende overheden ons opleggen. In alle binnenruimtes van de boerderij is het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar, en dit tot en met 6 maart. Vanaf 7 maart vervalt de mondmaskerplicht. Reserveer je AlpacaBezoek via onze Kalender of je AlpacActiviteit via de pagina Activiteiten.

De AlpaCantina
Hier kun je een lekker drankje nuttigen tijdens je AlpacaBezoek.
Voor toegang tot de AlpaCantina dienen onze bezoekers vanaf 16 jaar een Covid Safe Ticket in combinatie met een identiteitsbewijs te kunnen tonen, en dit tot en met 6 maart. Vanaf 7 maart vervalt het Covid Safe ticket.

Groepsgrootte
Hiervoor blijven we de richtlijnen van de overheid opvolgen. Voorlopig zijn er geen beperkingen qua aantal hieromtrent die je bezoek of activiteit bij De Alpacaboerderij zullen beïnvloeden.

Vakantie op De Alpacaboerderij
De vakantie-appartementen zijn geopend en worden volgens de coronaprotocollen schoongemaakt en gedesinfecteerd. Lees hieronder verder wat de maatregelen zijn op ons domein en wat wij doen om een verblijf corona-proof te maken.

Shoppen in de AlpacaShop
Wil je de AlpacaShop komen bezoeken? Bel of mail op voorhand even. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis of in een postpunt te laten leveren. Online bestellen en enkel komen afhalen in de fysieke shop kan ook. Uiteraard vragen wij aan alle bezoekers om afstand te houden van anderen. Bij grotere drukte kunnen we je vragen om even buiten te wachten.
Een mondmasker dragen is verplicht in de AlpacaShop voor iedereen vanaf 12 jaar, en dit tot en met 6 maart.

Extra maatregelen op De Alpacaboerderij
Wij hebben ons domein zo 'corona-proof' mogelijk gemaakt zodat jullie veilig van een bezoekje aan de alpaca’s kunnen genieten. 

Wat vragen wij van jullie:

 1. Je bent op de hoogte van de geldende maatregelen van de federale overheid én die van de Vlaamse overheid en je handelt hier ook naar.
 2. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar in alle binnenruimtes, inclusief de stal. 
 3. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.
 4. Blijf thuis als je je niet fit voelt.
 5. Kom enkel met een groep samengesteld volgens de richtlijnen van de Vlaamse Overheid.
 6. Maak gebruik van de aanwezige hygiënepunten.
 7. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze medewerkers.
 8. Volg de aanwijzingen op het terrein én van onze medewerkers te allen tijde op.
 9. Laat geen mondmaskers, handschoenen, papiertjes, voerzakjes of ander afval achter op het terrein. Er zijn voldoende vuilbakken aanwezig.
 10. Bij het plaatsen van je reservatie ga je ermee akkoord dat je contactgegevens worden gebruikt voor de doeleinden van de strijd tegen COVID19, dus voor contactopsporing.
 11. Wij volgen alle maatregelen strict op. We gaan er van uit dat jullie dit ook doen, waardoor De Alpacaboerderij niet aansprakelijk is voor gevolgen als je je niet aan de regels houdt.

Wat doen wij voor jullie:

 1. Er zijn extra hygiënepunten zodat jij je handen regelmatig kunt wassen/ontsmetten.
 2. Onze medewerkers zijn ingelicht over alle genomen maatregelen.
 3. Onze medewerkers zullen altijd minimaal anderhalve alpaca afstand van je houden.
 4. We engageren ons om ons domein proper te houden en er wordt extra aandacht besteed aan ontsmetting van onder andere sanitair, frequente raakvlakken en gehuurde materialen.
 5. Wij hebben alpacavoer voorverpakt in handzame verpakkingen.
 6. Ons terrein en de wandelroute zijn heel ruim van opzet zodat het geen probleem is om afstand te houden van andere bezoekers.

COVID-coördinator: John Peeters, bereikbaar via 011601394.