Tijdens de huidige crisis moeten ook wij natuurlijk de nodige maatregelen nemen. Check onze pagina ‘Corona Info’ om te weten wat er op dit moment nog mogelijk is.

Corona info

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Lees deze informatie ook altijd nog eens na op de dag van je bezoek. Laatste update: 31-08-2021.

Uitstap naar De Alpacaboerderij
Alle AlpacaBezoeken én activiteiten zullen zo veel mogelijk in de buitenlucht plaatsvinden. Reserveer je AlpacaBezoek via onze Kalender of je AlpacActiviteit via de pagina Activiteiten. De stal is terug zonder bijkomende maatregelen toegankelijk, zo lang iedereen zich engageert om 1,5 meter afstand van andere groepjes te houden. Gaat het regenen? Neem een paraplu mee zodat je alsnog zo veel mogelijk in de weides kan vertoeven. Er is een take-awaypunt waar je afhaaldrankjes kan kopen tijdens je AlpacaBezoek of AlpacActiviteit en vanaf 1 september is ook ons weideterras weer geopend.

Groepsgrootte
Hiervoor blijven we de richtlijnen van de overheid opvolgen. Er zijn vanaf 1 september geen beperkende maatregelen hieromtrent die je bezoek of activiteit bij De Alpacaboerderij zullen beïnvloeden.

Vakantie op De Alpacaboerderij
De vakantie-appartementen zijn geopend en worden volgens de coronaprotocollen gepoetst en gedesinfecteerd. Lees hieronder verder wat de maatregelen zijn op ons domein en wat wij doen om een verblijf corona-proof te maken.

Shoppen in de AlpacaShop
Als je een activiteit of AlpacaBezoek hebt gereserveerd, kun je ook komen kijken in de AlpacaShop, zonder afspraak. De AlpacaShop heeft verder geen vaste openingsuren en je maakt dan ook best een afspraak als je geen AlpacaBezoek of activiteit hebt gereserveerd: stuur daarvoor een e-mail of bel ons. Maandag is onze rustdag, maar op andere dagen kun je doorgaans terecht na afspraak tussen 9.00 en 17.00 uur. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis of in een postpunt te laten leveren. Online bestellen en enkel komen afhalen in de fysieke shop kan ook. Als je een bezoek aan de AlpacaShop wilt combineren met een bezoek aan onze alpaca's in de weide, zul je apart een AlpacaBezoek moeten reserveren via de Kalender. Onze shop is vrij klein, maar er geldt geen maximum aantal klanten meer. Uiteraard vragen wij wel aan alle bezoekers om afstand te houden van anderen. Bij grotere drukte kunnen we je vragen om even buiten te wachten. Een mondmasker dragen is in de winkel nog steeds verplicht.

't AlpaCafé
Er is een take-awaypunt waar je afhaaldrankjes kan kopen tijdens je AlpacaBezoek of AlpacActiviteit. Verschillende picknickbanken staan verspreid op ons domein zodat je daar kan genieten van je drankje of ijsje.
Vanaf 1 september is het weideterras weer geopend. Op het terras gelden geen beperkende maatregelen meer, maar wij vragen iedereen om zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen te houden. Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht op het terras, maar het blijft altijd aangeraden dit toch te doen op drukke plaatsen. Er is ontsmettingsgel aanwezig en wij zullen blijven zorgdragen voor regelmatige ontsmetting van tafels, stoelen, materialen en sanitair.

Extra maatregelen op De Alpacaboerderij
Wij hebben ons domein zo 'corona-proof' mogelijk gemaakt zodat jullie veilig van een bezoekje aan de alpaca’s kunnen genieten. 

Wat vragen wij van jullie:

 1. Je bent op de hoogte van de geldende maatregelen van de federale overheid én die van de Vlaamse overheid en je handelt hier ook naar.
 2. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.
 3. Blijf thuis als je je niet fit voelt.
 4. Kom enkel met een groep samengesteld volgens de richtlijnen van de Vlaamse Overheid.
 5. Maak gebruik van de aanwezige hygiënepunten.
 6. Breng je mondmasker mee. Het is voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht dit te dragen op bepaalde delen van ons domein.
 7. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze medewerkers.
 8. Volg de aanwijzingen op het terrein én van onze medewerkers te allen tijde op.
 9. Laat geen mondmaskers, handschoenen, papiertjes, voerzakjes of ander afval achter op het terrein. Er zijn voldoende vuilbakken aanwezig.
 10. Bij het plaatsen van je reservatie ga je ermee akkoord dat je contactgegevens worden gebruikt voor de doeleinden van de strijd tegen COVID19, dus voor contactopsporing.
 11. Wij volgen alle maatregelen strict op. We gaan er van uit dat jullie dit ook doen, waardoor De Alpacaboerderij niet aansprakelijk is voor gevolgen als je je niet aan de regels houdt.

Wat doen wij voor jullie:

 1. Er zijn extra hygiënepunten zodat jij je handen regelmatig kunt wassen.
 2. Onze medewerkers zijn ingelicht over alle genomen maatregelen.
 3. Onze medewerkers zullen altijd minimaal anderhalve alpaca afstand van je houden.
 4. We engageren ons om ons domein proper te houden en er wordt extra aandacht besteed aan ontsmetting van onder andere sanitair, frequente raakvlakken en gehuurde materialen.
 5. Wij hebben alpacavoer voorverpakt in handzame verpakkingen.
 6. Ons terrein en de wandelroute zijn heel ruim van opzet zodat het geen probleem is om afstand te houden van andere bezoekers.

COVID-coördinator: John Peeters, bereikbaar via 011601394.