Tijdens de huidige crisis moeten ook wij natuurlijk de nodige maatregelen nemen. Check onze pagina ‘Corona Info’ om te weten wat er op dit moment nog mogelijk is.

Corona info

Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Lees deze informatie ook altijd nog eens na op de dag van je bezoek. Laatste update: 28-11-2020Nieuwe maatregelen van de Vlaamse en/of Federale overheid van 27/11/2020:
De Alpaca Shop zal vanaf 1 december weer mogen openen, maar énkel op afspraak. Stuur een e-mail of bel ons om een afspraak vast te leggen. Dit is elke dag van de week mogelijk, doorgaans tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Een bezoek aan de Alpaca Shop is enkel mogelijk als volgende maatregelen nauwkeurig worden opgevolgd:

 • Handen desinfecteren bij binnenkomst en vertrek
 • Mondmasker dragen is verplicht op ons gehele terrein
 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van andere klanten en personeel
 • Betaal liefst contactloos met de bankkaart (cash kan ook maar wordt afgeraden)
 • Bij voorkeur kom je alleen (met een minderjarig kind uit jouw huishouden mag ook maar wordt afgeraden)

Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis te laten leveren, maar afhaal van online bestelde producten in de fysieke shop is ook nog steeds mogelijk.

Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de eventuele heropening van de toeristische boerderij. De heropeningsdatum ligt momenteel dus nog steeds op 14 december 2020 (onder voorbehoud). Enkel onze vakantie appartementen mogen momenteel open blijven. Boek snel je verblijf! Check deze pagina regelmatig voor updates.

Nieuwe maatregelen van de Vlaamse en/of Federale overheid van 28/10/20:
 • Tot en met 19 november zijn alle binnenruimtes verplicht gesloten (bron: het Ministrieel besluit van 28/10/2020: Alle inrichtingen (of onderdelen) die behoren tot de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector worden gesloten.).
  De ontvangstzaal (Alpacantina) en Alpacastal zijn beide binnenruimtes welke vanaf heden niet meer toegankelijk zijn.
 • Tot en met 19 november zijn alle gegidste activiteiten verboden (bron: Toerisme Vlaanderen, FAQMogen gidsactiviteiten, georganiseerde tours, rondvaarten, enz. nog plaatsvinden? - Aangezien georganiseerde vrijetijdsbestedingen niet mogen plaatsvinden vanaf donderdag 29 oktober 2020 zijn gidsenactiviteiten, georganiseerde tours, rondvaarten, enz. niet toegestaan.).
  De Alpacawandelingen, rondleidingen, AlpaQuality-Time etc zijn allemaal activiteiten onder begeleiding van een gids welke daardoor vanaf heden niet meer toegestaan zijn. 
 • Tot en met 19 november is de horeca verplicht gesloten.
Nieuwe maatregelen van de Federale overheid van 31/10/20:
 • Sluiting van dierenparken tot en met 13 december (van toepassing op onze dagbezoeken)
 • Sluiting van niet essentiele winkels tot en met 13 december (van toepassing op onze Alpaca-Shop)
 • Verlenging van de maatregelen genomen op 28/10/2020 tot en met 13 december--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De door ons genomen maatregelen zijn allen gebaseerd op de door de overheid opgelegde regelgeving. Voor meer informatie en een overzicht van alle landelijk geldende maatregelen verwijzen wij naar www.info-coronavirus.be. Voor meer specifieke maatregelen uitgewerkt voor de toeristische sector verwijzen we je graag naar www.toerismevlaanderen.be.

Wij hebben ons domein zo 'corona-proof' mogelijk gemaakt zodat jullie veilig van een bezoekje aan de alpaca’s kunnen genieten. 

Wat doen wij voor jullie:
 1. Er zijn extra hygiënepunten zodat jij je handen regelmatig kunt wassen.
 2. Onze medewerkers zijn ingelicht over alle genomen maatregelen.
 3. Onze medewerkers zullen bij contact met bezoekers altijd een mondmasker dragen en zullen altijd minimaal anderhalve alpaca afstand van je houden.
 4. Er zijn extra schoonmaakbeurten ingepland van sanitair en ook op het terrein zullen contactpunten regelmatig ontsmet worden.
 5. Ons stalterras bij ’t Alpacafé en De Alpacantina zijn gesloten vanaf 19 oktober (meer info verderop).
 6. Wij hebben alpacavoer voorverpakt in handzame verpakkingen.
 7. Wij beperken de bezoekersaantallen welke tegelijkertijd op het domein en/of op bepaalde locaties aanwezig mogen zijn. Vanwege de grootte van de stal ontvangen wij maximaal 3 groepen tegelijkertijd.

Wat vragen wij van jullie:
 1. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.
 2. Blijf thuis als je je niet fit voelt.
 3. Kom enkel met een groepje samengesteld volgens de richtlijnen van de Belgische Overheid.
  (iedereen mag afspreken met 3, steeds dezelfde, personen. Uitstappen en samenscholingen zijn beperkt tot een maximum van 4 personen, uitgezonderd gezinnen welke onder één dak wonen. Bij beide aantallen zijn kinderen onder de 12 jaar niet meegeteld. Voor georganiseerde uitstappen van (jeugd)verenigingen, kampbubbels en speelpleinwerkingen gelden aangepaste regels)
 4. Bij georganiseerde uitstappen met groepen groter dan punt 3 is de contactpersoon van de groep verantwoordelijk voor het naleven van de afstandregels voor de gehele groep.
 5. Maak gebruik van de aanwezige hygiënepunten.
 6. Breng je mondmasker mee. Het is voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht dit te dragen op ons gehele terrein. Tevens willen wij jullie erop wijzen dat het op het gehele grondgebied van de gemeente Bocholt verplicht is voor iedereen vanaf 12 jaar om een mondmasker bij zich te hebben.
 7. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze medewerkers.
 8. Volg de aanwijzingen op het terrein én van onze medewerkers te allen tijde op.
 9. Breng gepast geld mee om voer te kunnen kopen (er zijn verpakkingen van 0,50, 3 en 5 euro).
 10. Betaal bij voorkeur contactloos met de bankpas.
 11. Laat geen mondmaskers, handschoenen, papiertjes, voerzakjes of ander afval achter op het terrein. Er zijn voldoende vuilbakken aanwezig.
 12. Bij het plaatsen van je reservatie ga je ermee akkoord dat je contactgegevens worden gebruikt voor de doeleinden van de strijd tegen COVID19, dus voor contactopsporing.
 13. Indien je na jouw activiteit nog even op eigen houtje naar de dieren wilt kijken etc., mag je ná de activiteit maximaal 30 minuten in de stal te blijven (of korter), om zo het aantal aanwezige personen in de stal te kunnen beperken. We vragen je om de tijdstippen (het starttijdstip en het eindttijdstip+30 vrije minuten) nauwkeurig en stipt te respecteren. Voorafgaand aan de activiteit kan je wel al wat vroeger komen om nog naar het toilet te kunnen, zodat we stipt op het afgesproken tijdstip kunnen starten met de activiteit.


Extra maatregelen Alpacantina en stalterras ’t Alpacafé
***Vanaf 19 oktober 2020 zijn wij verplicht om 't Alpacafé en De Alpacantina te sluiten***

Het is tot 13 december 2020 niet mogelijk om een drankje te drinken op ons terrein, noch om even samen te zitten met jouw groepje zonder iets te nuttigen. Het is ook niet toegestaan om zelf iets te drinken of te eten mee te brengen en te nuttigen. Het mondmasker mag in geen geval afgezet worden.

Extra informatie voor jeugdgroepen en jeugdverenigingen
Vanaf heden mogen wij geen jeugdverenigingen meer ontvangen. De einddatum hiervan is nog niet bekend.

Extra maatregelen activiteiten met gids
***Vanaf 29 oktober 2020 tot en met 13 december 2020 zijn gegidste activiteiten verboden op het Belgisch grondgebied***

Door de nieuwe maatregelen van de Vlaamse en Federale overheid zijn gegidste bezoeken niet meer toegestaan tot en met 13 december. Wij hopen dat wij vanaf 14 december jullie weer mogen ontvangen voor een gegidst bezoek.

Voor gegidste bezoeken vanaf 14 december gelden de volgende maatregelen:

 1. De gids ontvangt jullie in de Alpacaweide, de Alpacantina of in de Alpacastal. Blijf bij de gids en ga niet op eigen houtje de boerderij bezoeken.
 2. Bij het in- en uitgaan van ruimtes, zal de gids de deur openen en sluiten voor alle deelnemers.
 3. De ‘voelwol’ en andere objecten welke normaal veelvuldig worden aangeraakt zullen niet beschikbaar zijn.
 4. Alle activiteiten zullen ten minste tot en met 19 november niet mogen doorgaan.
 5. Tijdens rondleidingen zullen wij niet als groep de Alpaca-Shop bezoeken. Deze ruimte is te klein. Indien de personele bezetting dit toelaat, wordt er wel de mogelijkheid geboden om individueel de shop te bezoeken.
 6. Alle activiteiten zullen zo veel mogelijk in de buitenlucht doorgaan.

Extra maatregelen Alpaca-Shop


De Alpaca Shop zal vanaf 1 december weer mogen openen, maar énkel op afspraak. Stuur een e-mail of bel ons om een afspraak vast te leggen. Dit is elke dag van de week mogelijk, doorgaans tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Een bezoek aan de Alpaca Shop is enkel mogelijk als volgende maatregelen nauwkeurig worden opgevolgd:
 • Handen desinfecteren bij binnenkomst en vertrek
 • Mondmasker dragen is verplicht op ons gehele terrein
 • Houd te allen tijden 1,5 meter afstand van andere klanten en personeel
 • Betaal liefst contactloos met de bankkaart (cash kan ook maar wordt afgeraden)
 • Bij voorkeur kom je alleen (met een minderjarig kind uit jouw huishouden mag ook maar wordt afgeraden)

Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis te laten leveren. Afhalen van online bestelde producten en alpacavoer is ook weer mogelijk. Houd hierbij rekening met het volgende:
 • Bestel je producten online in onze webshop en maak een afspraak voor afhaal. Je kan natuurlijk ook telefonisch vragen of het gewenste product op voorraad is.
 • Draag een mondmasker wanneer je het product afhaalt
 • Wij zorgen dat het product klaarligt, zodat je niet binnen hoeft te komen
 • Betaal liefst online bij jouw bestelling, of contactloos met de bankkaart
 • Bij voorkeur kom je alleen of met een minderjarig kind uit jouw huishouden
 • Was of ontsmet je handen

Extra maatregelen vakantie-appartementen
 1. Sleutels zijn ontsmet voor check-in en na check-uit.
 2. Iedereen die langer dan 48 uur in België verblijft, wordt vanuit de overheid gevraagd een Passenger Locator Form invullen.
 3. Bij alle contact met onze vakantiegasten zullen onze medewerkers een mondmasker dragen.
 4. Gasten worden na reservatie en in de woning op de hoogte gebracht van de voorzorgsmaatregelen.
 5. Er is antibacteriële handgel aanwezig, maar wij vragen onze gasten ook zeker zelf de nodige zaken mee te brengen (eigen handgel, mondmasker, ...).
 6. Tussen elke verhuurperiode wordt er grondig gepoetst zoals altijd, maar er zal nu extra aandacht zijn voor het ontsmetten van frequente contactoppervlakken.
 7. Bedlinnen, badmatten en handdoeken worden zoals altijd op de juiste temperatuur uitgewassen tussen elk verblijf.
 8. Wij vragen onze gasten om aan het einde van hun verblijfsperiode zelf het beddengoed af te halen en in een vuilniszak klaar te zetten voor onze medewerker.
 9. Wij vragen onze gasten er extra op te letten om vóór vertrek het eigen afval weg te gooien in de daarvoor beschikbare containers.
 10. De bar in de skybox is gesloten, maar vanuit de skybox kunnen onze vakantiegasten vanachter het venster de alpaca's in de stal bekijken