Tijdens de huidige crisis moeten ook wij natuurlijk de nodige maatregelen nemen. Check onze pagina ‘Corona Info’ om te weten wat er op dit moment nog mogelijk is.

Corona info

Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Lees deze informatie ook altijd nog eens na op de dag van je bezoek. Laatste update: 02-03-2021

Maatregelen van de Vlaamse en/of Federale overheid  welke voor De Alpacaboerderij van toepassing zijn, geldig tot 01/04/2021:
 • Alpacabezoeken zijn terug mogelijk! Buitenruimtes van dierenparken mogen terug openen, daarom zijn Alpacabezoeken terug mogelijk vanaf 27 maart 2021. Reserveer snel je bezoek via onze Kalender. Let op: de stal blijft gesloten. Er is geen mogelijkheid tot schuilen voor slecht weer. Kleed je daarom dus goed aan naar het weer en neem een paraplu mee indien nodig. Lees snel verder om de maatregelen te zien.
 • Georganiseerde vrijetijdsbesteding én gegidste activiteiten zijn nog steeds niet mogelijk! Er zullen dus nog steeds geen activiteiten georganiseerd worden, en je kan geen activiteiten reserveren voor jouw privé bubbel. Alpacawandelingen zijn nog steeds streng verboden!
 • De vakantie-appartementen zijn geopend. We spreken bij aankomst een moment af waarop we enkele van onze dieren even naar buiten laten, zodat je op deze manier terug van dichtbij kennis kan maken met de dieren. Lees hieronder verder wat de maatregelen zijn en wat wij doen om een verblijf corona-proof te maken. Verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België zijn verboden vanaf woensdag 27 januari . Hier zal streng op gecontroleerd worden en je bent zelf verantwoordelijk voor jouw boeking.
 • De Alpaca Shop is terug geopend, maar énkel op afspraak. Stuur een e-mail of bel ons om een afspraak vast te leggen. Dit is elke dag van de week mogelijk, doorgaans tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Volgende maatregelen dienen wel te worden opgevolgd:
 1. Handen desinfecteren bij binnenkomst en vertrek
 2. Mondmasker dragen is verplicht op ons gehele terrein
 3. Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van andere klanten en personeel
 4. Betaal liefst contactloos met de bankkaart (cash kan ook maar wordt afgeraden)
 5. Bij voorkeur kom je alleen (met een minderjarig kind uit jouw huishouden mag ook maar wordt afgeraden)
 6. Funshoppen wordt niet toegelaten, dus check ons assortiment alvast op voorhand op onze webshop.

Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis of in een postpunt te laten leveren. Online bestellen en enkel komen afhalen in de fysieke shop kan ook.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra maatregelen Alpacabezoek

Wij hebben ons domein zo 'corona-proof' mogelijk gemaakt zodat jullie veilig van een bezoekje aan de alpaca’s kunnen genieten. 

Wat doen wij voor jullie:

 1. De stal is nog gesloten, dus er is geen mogelijkheid om te schuilen voor eventuele regen of koude. Kleed je goed aan naar het weer en zorg voor een paraplu indien nodig!
 2. Er zijn extra hygiënepunten zodat jij je handen regelmatig kunt wassen.
 3. Onze medewerkers zijn ingelicht over alle genomen maatregelen.
 4. Onze medewerkers zullen bij contact met bezoekers altijd een mondmasker dragen en zullen altijd minimaal anderhalve alpaca afstand van je houden.
 5. Er zijn extra schoonmaakbeurten ingepland van sanitair en ook op het terrein zullen contactpunten regelmatig ontsmet worden.
 6. De stal is gesloten. Er zijn geen binnenruimtes aanwezig. Kleed je dus naar het weer.
 7. ’t Alpacafé en De Alpacantina zijn tot op heden gesloten. Er zullen enkel take-away drankjes te koop zijn.
 8. Wij hebben alpacavoer voorverpakt in handzame verpakkingen.
 9. Wij beperken de bezoekersaantallen welke tegelijkertijd op het domein en/of op bepaalde locaties aanwezig mogen zijn.


Wat vragen wij van jullie:

 1. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.
 2. Blijf thuis als je je niet fit voelt.
 3. Kom enkel met een groepje samengesteld volgens de richtlijnen van de Belgische Overheid: jouw gezin + maximaal 1 extra persoon (+12).
 4. Maak gebruik van de aanwezige hygiënepunten.
 5. Breng je mondmasker mee. Het is voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht dit te dragen op ons gehele terrein. Tevens willen wij jullie erop wijzen dat het op het gehele grondgebied van de gemeente Bocholt verplicht is voor iedereen vanaf 12 jaar om een mondmasker bij zich te hebben.
 6. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze medewerkers.
 7. Volg de aanwijzingen op het terrein én van onze medewerkers te allen tijde op.
 8. Breng gepast geld mee om voer te kunnen kopen (er zijn verpakkingen van 0,50, 3 en 5 euro).
 9. Betaal bij voorkeur contactloos met de bankpas.
 10. Laat geen mondmaskers, handschoenen, papiertjes, voerzakjes of ander afval achter op het terrein. Er zijn voldoende vuilbakken aanwezig.
 11. Bij het plaatsen van je reservatie ga je ermee akkoord dat je contactgegevens worden gebruikt voor de doeleinden van de strijd tegen COVID19, dus voor contactopsporing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra maatregelen vakantie-appartementen


Heb je een verblijf geboekt welke niet aan onderstaande voorwaarden voldoet? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op voor een annulatie/wijziging/verzetting. We verwijzen hiervoor ook graag naar onze Algemene Voorwaarden.

 1. Verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België zijn verboden van woensdag 27 januari. Hier zal streng op gecontroleerd worden en je bent zelf verantwoordelijk voor jouw boeking.
 2. Kom enkel met je bubbel (jouw huishouden + 1 extra volwassene van +12 jaar). Grotere bubbels zijn momenteel verboden en niet toegelaten op ons gehele terrein.
 3. Voor de buitenlandse gasten: De Alpacaboerderij is niet aansprakelijk voor jouw boeking en zal enkel de Belgische maatregelen opvolgen.
 4. Sleutels zijn ontsmet voor check-in en na check-uit.
 5. Iedereen die langer dan 48 uur in België verblijft, wordt vanuit de overheid gevraagd een Passenger Locator Form invullen.
 6. Bij elk contact met onze vakantiegasten zullen onze medewerkers een mondmasker dragen.
 7. Gasten worden na reservatie en in de woning op de hoogte gebracht van de voorzorgsmaatregelen.
 8. Er is antibacteriële handgel aanwezig, maar wij vragen onze gasten ook zeker zelf de nodige zaken mee te brengen (eigen handgel, mondmasker, ...).
 9. Tussen elke verhuurperiode wordt er grondig gepoetst zoals altijd, maar er zal nu extra aandacht zijn voor het ontsmetten van frequente contactoppervlakken.
 10. Bedlinnen, badmatten en handdoeken worden zoals altijd op de juiste temperatuur uitgewassen tussen elk verblijf.
 11. Wij vragen onze gasten om aan het einde van hun verblijfsperiode zelf het beddengoed af te halen en in een vuilniszak klaar te zetten voor onze medewerker.
 12. Wij vragen onze gasten er extra op te letten om vóór vertrek het eigen afval weg te gooien in de daarvoor beschikbare containers.
 13. De bar in de skybox is gesloten, maar vanuit de skybox kunnen onze vakantiegasten vanachter het venster de alpaca's in de stal bekijken.
 14. Een persoonlijke ontmoeting met de alpaca's kan, na afspraak bij aankomst, op een door jullie gekozen moment waarop wij enkele van onze dieren in een weide zetten. Het is nog steeds strict verboden om onze stal te betreden, daar dit een binnenruimte is.
 15. Wij volgen alle maatregelen strict op. We gaan er van uit dat jullie dit ook doen, waardoor De Alpacaboerderij niet aansprakelijk is voor jouw boeking.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra maatregelen Alpaca-Shop


De Alpaca Shop is geopend, maar énkel op afspraak. Stuur een e-mail of bel ons om een afspraak vast te leggen. Dit is elke dag van de week mogelijk, doorgaans tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Een bezoek aan de Alpaca Shop is enkel mogelijk als volgende maatregelen nauwkeurig worden opgevolgd:
 • Handen desinfecteren bij binnenkomst en vertrek
 • Mondmasker dragen is verplicht op ons gehele terrein
 • Houd te allen tijden 1,5 meter afstand van andere klanten en personeel
 • Betaal liefst contactloos met de bankkaart (cash kan ook maar wordt afgeraden)
 • Bij voorkeur kom je alleen (met een minderjarig kind uit jouw huishouden mag ook maar wordt afgeraden)
Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis te laten leveren. Afhalen van online bestelde producten en alpacavoer is ook weer mogelijk. Houd hierbij rekening met het volgende:
 • Bestel je producten online in onze webshop en maak een afspraak voor afhaal. Je kan natuurlijk ook telefonisch vragen of het gewenste product op voorraad is.
 • Draag een mondmasker wanneer je het product afhaalt
 • Wij zorgen dat het product klaarligt, zodat je niet binnen hoeft te komen
 • Betaal liefst online bij jouw bestelling, of contactloos met de bankkaart
 • Bij voorkeur kom je alleen (met een minderjarig kind uit jouw huishouden mag ook maar wordt afgeraden)
 • Was of ontsmet je handen