Tijdens de huidige crisis moeten ook wij natuurlijk de nodige maatregelen nemen. Check onze pagina ‘Corona Info’ om te weten wat er op dit moment nog mogelijk is.

Corona info

Deze pagina wordt regelmatig geupdated. Lees deze informatie ook altijd nog eens na op de dag van je bezoek. Laatste update: 13-01-2021Nieuwe maatregelen van de Vlaamse en/of Federale overheid geldig vanaf 1/12/2020 tot 01/03/2021:

 • Het toeristisch gedeelte van De Alpacaboerderij zal volgens de maatregelen ten minste tot 1 maart 2021 gesloten moeten blijven voor bezoekers. In deze periode is het niet mogelijk de alpaca's op De Alpacaboerderij te bezoeken. Er zullen geen activiteiten georganiseerd worden, en je kan geen activiteiten reserveren voor jouw privé bubbel. Ook kan je de boerderij niet zonder gids bezoeken.
 • De vakantie-appartementen zijn wél geopend, maar zonder bezoek aan de dieren. Lees hieronder verder wat de maatregelen zijn en wat wij doen om een verblijf corona-proof te maken, en boek je verblijf snel via het kopje 'Overnachten' op onze website.
 • De Alpaca Shop is terug geopend, maar énkel op afspraak. Stuur een e-mail of bel ons om een afspraak vast te leggen. Dit is elke dag van de week mogelijk, doorgaans tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Volgende maatregelen dienen wel te worden opgevolgd:
 1. Handen desinfecteren bij binnenkomst en vertrek
 2. Mondmasker dragen is verplicht op ons gehele terrein
 3. Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van andere klanten en personeel
 4. Betaal liefst contactloos met de bankkaart (cash kan ook maar wordt afgeraden)
 5. Bij voorkeur kom je alleen (met een minderjarig kind uit jouw huishouden mag ook maar wordt afgeraden)
 6. Funshoppen wordt niet toegelaten, dus check ons assortiment alvast op voorhand op onze webshop.

Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis of in een postpunt te laten leveren. Online bestellen en enkel komen afhalen in de fysieke shop kan ook.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Extra maatregelen Alpaca-Shop


De Alpaca Shop zal vanaf 1 december weer mogen openen, maar énkel op afspraak. Stuur een e-mail of bel ons om een afspraak vast te leggen. Dit is elke dag van de week mogelijk, doorgaans tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Een bezoek aan de Alpaca Shop is enkel mogelijk als volgende maatregelen nauwkeurig worden opgevolgd:
 • Handen desinfecteren bij binnenkomst en vertrek
 • Mondmasker dragen is verplicht op ons gehele terrein
 • Houd te allen tijden 1,5 meter afstand van andere klanten en personeel
 • Betaal liefst contactloos met de bankkaart (cash kan ook maar wordt afgeraden)
 • Bij voorkeur kom je alleen (met een minderjarig kind uit jouw huishouden mag ook maar wordt afgeraden)
Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis te laten leveren. Afhalen van online bestelde producten en alpacavoer is ook weer mogelijk. Houd hierbij rekening met het volgende:
 • Bestel je producten online in onze webshop en maak een afspraak voor afhaal. Je kan natuurlijk ook telefonisch vragen of het gewenste product op voorraad is.
 • Draag een mondmasker wanneer je het product afhaalt
 • Wij zorgen dat het product klaarligt, zodat je niet binnen hoeft te komen
 • Betaal liefst online bij jouw bestelling, of contactloos met de bankkaart
 • Bij voorkeur kom je alleen of met een minderjarig kind uit jouw huishouden
 • Was of ontsmet je handen

Extra maatregelen vakantie-appartementen
 1. Sleutels zijn ontsmet voor check-in en na check-uit.
 2. Iedereen die langer dan 48 uur in België verblijft, wordt vanuit de overheid gevraagd een Passenger Locator Form invullen.
 3. Bij alle contact met onze vakantiegasten zullen onze medewerkers een mondmasker dragen.
 4. Gasten worden na reservatie en in de woning op de hoogte gebracht van de voorzorgsmaatregelen.
 5. Er is antibacteriële handgel aanwezig, maar wij vragen onze gasten ook zeker zelf de nodige zaken mee te brengen (eigen handgel, mondmasker, ...).
 6. Tussen elke verhuurperiode wordt er grondig gepoetst zoals altijd, maar er zal nu extra aandacht zijn voor het ontsmetten van frequente contactoppervlakken.
 7. Bedlinnen, badmatten en handdoeken worden zoals altijd op de juiste temperatuur uitgewassen tussen elk verblijf.
 8. Wij vragen onze gasten om aan het einde van hun verblijfsperiode zelf het beddengoed af te halen en in een vuilniszak klaar te zetten voor onze medewerker.
 9. Wij vragen onze gasten er extra op te letten om vóór vertrek het eigen afval weg te gooien in de daarvoor beschikbare containers.
 10. De bar in de skybox is gesloten, maar vanuit de skybox kunnen onze vakantiegasten vanachter het venster de alpaca's in de stal bekijken. Een persoonlijke ontmoeting met de dieren is tot nader bericht niet mogelijk.