Tijdens de huidige crisis moeten ook wij natuurlijk de nodige maatregelen nemen. Check onze pagina ‘Corona Info’ om te weten wat er op dit moment nog mogelijk is.

Corona info

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Lees deze informatie ook altijd nog eens na op de dag van je bezoek. Laatste update: 29-06-2021.

Uitstap naar De Alpacaboerderij
Alle AlpacaBezoeken én activiteiten zullen zo veel mogelijk in de buitenlucht plaatsvinden. Reserveer je AlpacaBezoek via onze Kalender of je AlpacActiviteit via de pagina Activiteiten. De stal is geopend onder bepaalde voorwaarden. Gaat het regenen? Neem een paraplu mee zodat je alsnog zo veel mogelijk in de weides kan vertoeven. Er is een take-awaypunt waar je afhaaldrankjes kan kopen tijdens je AlpacaBezoek of AlpacActiviteit.

Groepsgrootte
Sinds 27 juni is het samenscholingsverbod opgeheven en daarom is er geen maximum meer aan de groepsgrootte bij een AlpacaBezoek of een AlpacActiviteit zonder gids. Voor gegidste activiteiten geldt een maximum groepsgrootte van 100 personen, waarbij je binnen de groep in kleine groepjes van 8 verdeeld. Deze 8 personen hoeven onderling geen afstand te houden, maar wel van de andere groepjes van 8 personen, en natuurlijk van de gids. Kinderen onder de 12 jaar tellen niet mee in dit aantal.

Vakantie op De Alpacaboerderij
De vakantie-appartementen zijn geopend en worden volgens de coronaprotocollen gepoetst en gedesinfecteerd. Lees hieronder verder wat de maatregelen zijn op ons domein en wat wij doen om een verblijf corona-proof te maken.

Shoppen in de AlpacaShop
Als je een activiteit of AlpacaBezoek hebt gereserveerd, kun je ook komen kijken in de AlpacaShop, zonder afspraak. De AlpacaShop heeft verder geen vaste openingsuren en je maakt dan ook best een afspraak als je geen AlpacaBezoek of activiteit hebt gereserveerd: stuur daarvoor een e-mail of bel ons. Maandag is onze rustdag, maar op andere dagen kun je doorgaans terecht na afspraak tussen 9.00 en 17.00 uur. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om online te shoppen en thuis of in een postpunt te laten leveren. Online bestellen en enkel komen afhalen in de fysieke shop kan ook. Als je een bezoek aan de AlpacaShop wilt combineren met een bezoek aan onze alpaca's in de weide, zul je apart een AlpacaBezoek moeten reserveren via de Kalender. Per 27 juni zijn de voorwaarden om te mogen winkelen versoepeld. Men mag nu met een onbeperkt aantal personen winkelen, maar omdat onze winkel vrij klein is laten wij steeds 1 bubbel tegelijkertijd in de winkel. Een mondmasker is in de winkel nog steeds verplicht.

't AlpaCafé
Er is een take-awaypunt waar je afhaaldrankjes kan kopen tijdens je AlpacaBezoek of AlpacActiviteit. Verschillende picknickbanken staan verspreid op ons domein zodat je daar kan genieten van je drankje of ijsje.

In de maanden juli en augustus is er op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 een ZomerTerras aan de AlpaCantina. Groepen die gereserveerd hebben, kunnen via voorafgaande reservatie (telefonisch of per e-mail) ook genieten van een drankje op ons zomerterras voor of na hun activiteit, ook op andere dagen dan zaterdag en zondag. Op ons ZomerTerras draag je als je staat verplicht een mondmasker en mogen maximaal 8 personen aan een tafel.

Extra maatregelen op De Alpacaboerderij
Wij hebben ons domein zo 'corona-proof' mogelijk gemaakt zodat jullie veilig van een bezoekje aan de alpaca’s kunnen genieten. 

Wat vragen wij van jullie:

 1. Je bent op de hoogte van de geldende maatregelen van de federale overheid én die van de Vlaamse overheid en je handelt hier ook naar.
 2. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.
 3. Blijf thuis als je je niet fit voelt.
 4. Kom enkel met een groep samengesteld volgens de richtlijnen van de Vlaamse Overheid.
 5. Voor grote groepen, verenigingen etcetera adviseert de Belgische Overheid sterk om iedereen voorafgaand aan het bezoek te laten testen.
 6. Maak gebruik van de aanwezige hygiënepunten.
 7. Breng je mondmasker mee. Het is voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht dit te dragen op bepaalde delen van ons domein. Tevens willen wij jullie erop wijzen dat het op het gehele grondgebied van de gemeente Bocholt verplicht is voor iedereen vanaf 12 jaar om een mondmasker bij zich te hebben.
 8. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze medewerkers.
 9. Volg de aanwijzingen op het terrein én van onze medewerkers te allen tijde op.
 10. Laat geen mondmaskers, handschoenen, papiertjes, voerzakjes of ander afval achter op het terrein. Er zijn voldoende vuilbakken aanwezig.
 11. Bij het plaatsen van je reservatie ga je ermee akkoord dat je contactgegevens worden gebruikt voor de doeleinden van de strijd tegen COVID19, dus voor contactopsporing.
 12. Wij volgen alle maatregelen strict op. We gaan er van uit dat jullie dit ook doen, waardoor De Alpacaboerderij niet aansprakelijk is voor gevolgen als je je niet aan de regels houdt.

Wat doen wij voor jullie:

 1. Er zijn extra hygiënepunten zodat jij je handen regelmatig kunt wassen.
 2. Onze medewerkers zijn ingelicht over alle genomen maatregelen.
 3. Onze medewerkers zullen bij contact met bezoekers altijd een mondmasker dragen en zullen altijd minimaal anderhalve alpaca afstand van je houden.
 4. Er zijn extra schoonmaakbeurten ingepland van sanitair en ook op het terrein zullen contactpunten regelmatig ontsmet worden.
 5. Bij 't Alpacafé kan je take-away drankjes kopen. In de maanden juli en augustus kan je op zaterdag en zondag terecht op ons ZomerTerra. Groepen kunnen buiten deze openingsuren ook terecht op het ZomerTerras, mits voorafgaande reservatie via e-mail of telefonisch.
 6. Wij hebben alpacavoer voorverpakt in handzame verpakkingen.
 7. Wij beperken de bezoekersaantallen welke tegelijkertijd op het domein en/of op bepaalde locaties aanwezig mogen zijn.

COVID-coördinator: John Peeters, bereikbaar via 011601394.