Excursie

Een excursie bij De Alpacaboerderij start altijd met een lekkere tas koffie. Boer John ontvangt zijn gasten met veel enthousiasme en vertelt met passie over de eerste professionele alpacafokkerij van de Benelux. Als boer John zelf is verhinderd, word je ontvangen door een van onze alpaca-experten, die met net zo veel passie over onze dieren zal vertellen.

Bij het fokken met alpaca’s komt veel kijken en we geven jullie graag een kijkje in onze keuken: na een korte introductie tonen we een interessante film waarin we alle aspecten van het houden van alpaca’s aan bod komen. Uiteraard gaan we ook met z’n allen een kijkje nemen bij onze 70 alpaca’s. Tijdens de rondleiding op onze boerderij staat altijd een deel van de kudde in de stal. Maar als het weer goed is (en de deelnemers zijn nog mobiel genoeg), gaan we ook naar de alpacaweides toe.

De alpaca wordt gehouden vanwege zijn fantastisch mooie vacht: heerlijk zacht en goed isolerend. Vanzelfsprekend is er dan ook een winkel ingericht op de boerderij waar producten van alpaca en toffe alpaca-hebbedingetjes te koop zijn. Hier sluiten we de excursie af, maar dit hoeft zeker nog niet het einde van de uitstap op De Alpacaboerderij te zijn.

De rondleiding kan namelijk prima nog gecombineerd worden met een lekkere broodmaaltijd of barbecue. Voor de sportievelingen kan er als uitbreiding nog een spelletje Boerengolf bijgeboekt worden, of een van onze andere AlpacActiviteiten.

Kom je met een groep die ook geïnteresseerd is in kunst en mooie tuinen? Dan is de rondleiding door Beeldentuin Vaesen een echte aanrader. Albert Vaesen is onze buurman en hij maakt prachtige kunstwerken uit koper en andere metalen. De ingang van de beeldentuin is aan onze parking. Zorg wel dat je een afspraak maakt: je kunt dan de tuin op eigen houtje bezoeken, of een interessante rondleiding krijgen van de kunstenaar zelf. Alle nodige info vind je op koperwerkvaesen.be.

Duur activiteit: ca. 2 uur
Prijs: € 10,50,- per volwassene (groepsminimum: € 210,-)
Mogelijke uitbreidingen:
- Appeltaart bij ontvangst (€ 3,30 per persoon)
- Extra koffie bijschenken (€ 1,50 per persoon)


Groepsgrootte: tot 80 personen

  • Duur:120 min.
  • Groepsgrootte:1 - 80 personen
  • Prijs volwassene (vanaf 14 j.): € 10,50
  • Prijs kind (3-13 j.): € 9,50
  • Min. groepsprijs:€ 210,00
Prijs: € 0,00
Reserveren

Andere populaire activiteiten

Alpacawandeling
Alpacawandeling

Gezellig samen met de groep en een aantal alpaca's gaan wandelen in de mooie bosrijke omgeving van De Alpacaboerderij: een unieke ervaring! Je krijgt eerst een korte uitleg over het gedrag van de dieren, de do's-en-don'ts en je mag een rondje oefenen, waarna jullie onder begeleiding van een gids ...

Duurtijd: 90-120 min. - Max. 16 personen

Boerengolf in teamverband
Boerengolf in teamverband

De Alpacaboerderij heeft een officiële boerengolfbaan! Boerengolf is een leuk spel dat buiten in de alpacaweide gespeeld wordt. Jullie spelen hierbij in teams tegen elkaar van maximaal 5 personen.Pas onderweg op voor de alpaca's, alpacakeutels en de leuke hindernissen die het spel iets extra...

Duurtijd: 90-120 min. - Max. 100 personen

Boerenspellen in teamverband
Boerenspellen in teamverband

Ideaal voor een gezinsdagje, een vriendenuitje of een kinderfeestje: gezellige ouderwetse boerenspellen! We hebben een tiental leuke spellen opgesteld staan op ons stalterras. Denk hierbij aan hoefijzer werpen, mega jenga, spijkerslaan etc.Jullie spelen in teams tegen elkaar bestaande uit maximum...

Duurtijd: 90-120 min. - Max. 50 personen