Fokkerij

De Alpacaboerderij is niet enkel een toeristische attractie. In de kern is ons bedrijf een gespecialiseerde alpacafokkerij, welke wij uitbaten onder de naam Alpaca International. John Peeters startte zijn bedrijf al in 2000 en was de eerste alpaca-professional in de Benelux. Nog altijd wordt er met veel passie met alpaca's gekweekt in Kaulille-Bocholt.

Alpaca International biedt verschillende diensten voor de professionele alpacafokker, hobbyfokkers en particulieren:
  • Verkoop van alpaca's: wij specialiseren ons in witte alpaca's met superieure vachtkwaliteit, maar wij hebben ook regelmatig andere kleurtjes te koop. Wij verkopen hengsten, ruinen en merries in verschillende leeftijden en kwaliteiten. Hier vind je de dieren die we momenteel te koop aanbieden. Regelmatig hebben we ook een groepje alpaca's te koop welke perfect bij elkaar passen, ideaal voor de startende alpacahouder. Een overzicht vind je via deze link.
  • Verkoop alpacavoeders: wij voeren onze alpaca's een combinatie van grasbrok en Alpamin vitaminekorrels. Hiervan zijn wij ook verdeler. Check onze webshop om direct te bestellen, maar let op, je kunt deze voeders enkel afhalen op onze boerderij.
  • Verkoop alpaca-gerelateerde producten: o.a. alpacahalsters, showlijnen, naslagwerken, vachten en producten van alpacawol.
  • Dekservice: wij beschikken over een aantal hengsten welke ter dekking staan. Een compleet overzicht vind u hier.
  • Workshops op maat: wil je bijvoorbeeld zelf gaan kweken met alpaca's? John helpt je graag op weg.
Wil je meer informatie over een van onze diensten? Neem dan contact op met John via +32(0)11/60 13 94 of john@alpacaboerderij.be.

Momenteel hebben we de volgende dieren te koop: