Winnaars PaasSpeurtocht 2023

28 april 2023 - 16:01

Wat hebben jullie dit jaar weer goed je best gedaan! Applausje voor jezelf en alle andere deelnemers aan de paasspeurtocht. Weer waren er meer dan 300 speurtochten ingeleverd in de paasvakantie. 256 kinderen hadden de hele opdracht goed én een toffe naam met de Q opgeschreven. Dat was dus weer heel moeilijk kiezen. We kunnen je dan ook vast verklappen dat we meer dan 2 van de voorgestelde namen zullen gaan gebruiken dit jaar!

Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Of ja, 2 in dit geval, want er waren 2 leeftijdscategorieën. 2 hoofdprijzen dus, maar wat waren die ook al weer?

De Gouden Eieren Zoektocht
Deze was voor de kinderen tot en met 7 jaar. 4 gouden eieren waren er verstopt op ons domein. En de meeste van jullie hadden ook nog een heleboel andere eieren gevonden! De winnaar krijgt onder onze begeleiding een half uur AlpaQuality Time met één van onze alpaca’s.
Een van onze alpaca-experts haalt een hele lieve alpaca uit de stal. Jij kunt deze aaien, brokjes uit je hand laten eten, er samen mee een rondje door de weide stappen, veel fotootjes maken. Het is jóuw half uurtje, dus jij mag kiezen wat je het liefst wilt doen!

De Rebus
Deze was al wat lastiger natuurlijk, maar de kinderen tussen 8 en 13 jaar hadden daar duidelijk geen moeite mee! Naast het zoeken van de gouden eieren, moesten er ook 10 eieren met delen van een rebus gevonden worden. En dan was het nog even flink puzzelen.

De winnaar in deze categorie mag onze nieuwste activiteit komen uittesten: de KinderAlpacaWandeling!
Onder begeleiding van een alpaca-expert mag jij dan een uur lang wandelen met een alpaca. Sterker nog: voor jouw groepje zullen er minimaal 2 alpaca’s uit de stal gehaald worden.
Je blijft met deze wandeling op ons domein. Super veilig en fun voor iedereen!

Natuurlijk wil jij weten wat nu precies de juiste oplossingen waren. Op de 4 gouden eieren vond je de alpaca’s Black Jack – Peanut – Ken – Mack
Goude eieren paasspeurtocht

De oplossing van de rebus: Wandel jij mee met onze alpaca’s tijdens de KinderWandeling?

 Rebus weide paasspeurtocht

Dat was alvast heel vaak goed ingevuld. Uit al die goed ingevulde speurtochten hebben wij per categorie de winnaar bepaald aan de hand van de origineelste en leukste alpacanaam met een Q. Er worden dit jaar 19 baby-alpaca’s en nog een heel aantal geitjes en schaapjes geboren. Wij gaan dan ook jullie inspiratie voor leuke namen zeker volop kunnen gebruiken.

Artur
Er zal sowieso een alpaca komen met de naam Qrios (kjoerius). Deze werd voorgesteld door Artur en hij heeft gewonnen in de oudste leeftijdscategorie. Gefeliciteerd Artur! Jij mag met een groepje van maximaal 10 personen de KinderAlpacaWandeling komen doen.

Alice
En dan gaat er ook een alpaca Qanuk genoemd worden. Een hele mooie, originele en toepasselijke naam. Qanuk is een Inuit woord en betekent ‘Sneeuwvlokje’. Een heel geschikte naam dus voor een de verwachte fluffy witte babietjes. Deze naam werd ingevuld door Alice in de jongste leeftijdscategorie. Alice is dus de gelukkige winnaar van een half uur AlpaQuality Time. Gefeliciteerd!

 

De winnaars krijgen ook nog bericht via mail.

Aan alle kids die hebben meegedaan met de speurtocht: Super Bedankt voor jullie enthousiasme en al die toffe namen! Komen jullie volgend jaar weer meedoen?