Winnaars Paasspeurtocht 2024

3 mei 2024 - 11:28

Wat hebben jullie dit jaar weer goed je best gedaan! Applausje voor jezelf en alle andere deelnemers aan de paasspeurtocht. Er waren weer ontzettend veel speurtochten ingeleverd. 173 kinderen hadden de hele opdracht goed én een toffe naam met de R opgeschreven. 

Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Of ja, 2 in dit geval, want er waren 2 leeftijdscategorieën. 2 hoofdprijzen dus, maar wat waren die ook al weer?

De Gouden Eieren Zoektocht
Deze was voor de kinderen tot en met 7 jaar. 4 gouden eieren waren er verstopt op ons domein. En de meeste van jullie hadden ook nog een heleboel andere eieren gevonden! De winnaar krijgt onder onze begeleiding een half uur AlpaQuality Time met één van onze alpaca’s.
Een van onze alpaca-experts haalt een hele lieve alpaca uit de stal. Jij kunt deze aaien, brokjes uit je hand laten eten, er samen mee een rondje door de weide stappen, veel fotootjes maken. Het is jóuw half uurtje, dus jij mag kiezen wat je het liefst wilt doen!

De Rebus
Deze was al wat lastiger natuurlijk, maar de kinderen tussen 8 en 13 jaar hadden daar duidelijk geen moeite mee! Naast het zoeken van de gouden eieren, moesten er ook 10 eieren met delen van een rebus gevonden worden. En dan was het nog even flink puzzelen.

De winnaar in deze categorie zal opgeleid worden tot echte alpacaboer/boerin en mag een uur lang meehelpen met het verzorgen van onze grote kudde alpaca's tijdens onze Junior Cursus Alpacaboer!
Uiteraard ontvang je aan het einde van de activiteit jouw officiële diploma. 

Natuurlijk wil jij weten wat nu precies de juiste oplossingen waren. Op de 4 gouden eieren vond je de alpaca’s Lowieke - Otis - Qadir - Frits