Nieuws: Vervroegde sluiting weides door coronamaatregelen

11 oktober 2020 - 15:12

2020 is een raar jaar. In het voorjaar moesten we verplicht onze poorten gesloten houden vanwege de lockdown. Vanaf juni hebben we onze bezoekers terug mogen ontvangen, maar met vele extra maatregelen. Nu het typische Belgische herfstweer is ingetreden, hebben wij gemerkt dat het ontzettend lastig is om onze bezoekers te blijven ontvangen en ons aan alle maatregelen te blijven houden. Wij hebben dan ook besloten ons weideseizoen 3 weken vroeger dan anders te beëindigen. Dit betekent dat er ná 18 oktober 2020 geen AlpacaBezoeken meer mogelijk zijn en geen Boerengolf gespeeld kan worden. Wij vinden dit ook erg jammer, maar om ons steentje bij te dragen om verspreiding van het virus tegen te gaan en om ons aan alle overheidsmaatregelen te kunnen houden, zien wij geen andere oplossing.

Gelukkig betekent dit niet dat er niets meer mogelijk is. De hele periode vanaf nu tot 26 maart 2021 kunnen we wel AlpacActiviteiten blijven aanbieden onder begeleiding van een gids. Je kunt via onze pagina 'Activiteiten' een privé-activiteit voor jouw 'bubbel' reserveren of via de 'Kalender' inschrijven voor een activiteit samen met andere 'bubbels'. Omdat er behalve deze groepjes geen andere bezoekers op de boerderij zijn, kunnen we veel beter het aantal personen in onze binnenruimtes reguleren en zo alles perfect coronaproof organiseren. Uiteraard hebben wij daarvoor wel jullie medewerking nodig en daarom vragen wij alle bezoekers om op voorhand de pagina 'Corona info' goed te lezen en zich natuurlijk te houden aan de algemene regels:

  1. Blijf thuis als je je niet fit voelt.
  2. Was of ontsmet je handen bij binnenkomst, tijdens je bezoek en bij vertrek. Wij hebben hiervoor bij de ingang van ons terrein een extra handenwaspunt voorzien.
  3. Houd minimaal 1,5 meter afstand van personen die niet bij 'jouw nauwe contact bubbel' zijn.
  4. Draag tijdens je activiteit en overal binnen ons bedrijf een mondmasker.
Wanneer het weer het toelaat, zullen we de activiteiten zo veel mogelijk buiten laten doorgaan. De AlpacaWandelingen zijn natuurlijk sowieso in de buitenlucht, want daarvoor gaan we lekker de bossen in. Andere activiteiten kunnen bij slecht weer ook in de alpacastal plaatsvinden. Daar is het niet verwarmd en de deuren staan vaak open voor extra verluchting, dus zorg wel voor warme kleding. Heb je het toch nog koud? In onze alpaca-shop kun je heerlijk warme sjaals, mutsen, handschoenen en andere alpacawollen kleding kopen.

Naast de gegidste activiteiten, bieden wij je ook nog altijd de mogelijkheid om te blijven overnachten op onze boerderij. We hebben 3 vakantie-appartementen die ingericht zijn voor 2 of 4 personen. Aangezien dit volledig ingerichte appartementen zijn, met keuken en complete inventaris, kun je hier lekker coronaproof relaxen met jouw bubbel.