Jouw droomjob bij de alpaca's

10 maart 2022 - 11:49

Update: maart 2024

Het komende toeristische seizoen, wat start met de paasvakantie, hebben wij jou nodig! Er zijn weer verschillende vacatures, dus lees snel verder.

Wij, John en Hanneke, én onze medewerkers houden van onze alpaca's en andere dieren, wat ook echt voelbaar is in ons bedrijf. Onze bezoekers zijn dol op dieren, maar onze alpaca’s zijn ook dol op mensen. Dat creëert een leuke wisselwerking, waardoor niet alleen onze bezoekers en onze medewerkers, maar ook onze dieren (en wij natuurlijk) met vollet teugen kunnen genieten op De Alpacaboerderij.

De Alpacaboerderij is een veelzijdig bedrijf: een dierenpark en activiteitenboerderij, een gezellig groot terras, vakantiewoningen, een shop. En dat alles bevindt zich op een boerderij waar ook een actief fokbedrijf met zo’n 70 alpaca’s is gevestigd.
Een job bij De Alpacaboerderij kan dan ook allerlei verschillende vormen aannemen, afwisselend is het in ieder geval altijd. Wil jij dus werken bij de alpaca's? Solliciteer dan voor een van onderstaande functies!

Flexijob/gelegenheidsmedewerker/jobstudent Schoonmaak

Als medewerker schoonmaak zorg jij ervoor dat onze gasten en bezoekers ontvangen worden in een kraaknet bedrijf. We hebben 3 vakantie-appartementen, een grote ontvangstzaal, een winkel en een toiletblok en jij zult mede verantwoordelijk zijn dat dit allemaal netjes is. Afwisseling gegarandeerd dus!
Je uren zijn flexibel en je zou zowel op weekenddagen als doordeweeks kunnen werken. Een vast aantal uren kunnen we hiervoor niet bieden, aangezien dit sterk afhankelijk is van de drukte op dat moment, en de dagen/uren zouden we in overleg inplannen.

Lijkt het jou wel wat om te werken tussen de alpaca's? Stuur dan jouw sollicitatie naar personeel@alpacaboerderij.be. Zorg voor een enthousiaste motivatie en voeg je cv toe.

Werken bij De Alpacaboerderij

Gids / Activiteitenbegeleider

Jobstudent - Freelancer - Parttimer
Elk weekend op wandeling met alpaca's, rondleidingen geven op de boerderij, groepen ontvangen en speluitleg geven. Klinkt wel als iets voor jou? Dan ben jij misschien wel de medewerker die wij zoeken! Jij bent je hele werkdag in de weer om onze bezoekers een onvergetelijke uitstap te bezorgen. Naast het begeleiden van gegidste activiteiten, spring jij ook bij aan de bar/inkom wanneer nodig en jij staat altijd klaar om je collega's een handje te helpen.

Gezien de veelzijdige aard van ons bedrijf en deze job is het belangrijk dat jij zelfstandig kan werken. Uiteraard moet alles aan het einde van de dag weer netjes gemaakt worden, dus er horen zeker ook poets- en opruimwerkzaamheden bij jouw functie.

Solliciteren? Stuur jouw enthousiaste motivatie per mail naar personeel@alpacaboerderij.be!

Jobstudent Toerisme

Bezoekers ontvangen - Tickets en drankjes verkopen - Winkelmedewerker
Als medewerker van De Alpacaboerderij bent jij inzetbaar op onze verschillende afdelingen. Je werkt samen met je gezellige collega's in wisselende diensten. De ene dag sta je aan de inkom van de boerderij, verwelkom jij onze bezoekers en zorg je dat zij de juiste informatie mee krijgen om te genieten van hun dagje uit. De week erop verkoop jij de drankjes in 't AlpaCafé en houd je het grote terras netjes. En af en toe beman je onze AlpacaShop en gaan onze bezoekers naar huis met hun ideale souvenir dankzij jouw verkoopkunsten.

Natuurlijk vind jij onze alpaca's leuk, maar voor deze job is het ook erg belangrijk dat jij graag met mensen werkt. Je hebt een vlotte babbel en je beseft het belang van klantvriendelijkheid. Gezien de veelzijdige aard van ons bedrijf en deze job is het belangrijk dat jij zelfstandig kan werken. Uiteraard moet alles aan het einde van de dag weer netjes gemaakt worden, dus er horen zeker ook poets- en opruimwerkzaamheden bij jouw functie.

Solliciteren? Vul dan dit Sollicitatieformulier Jobstudent in!

Werken bij De Alpacaboerderij


Jobstudent onderhoud/groenvoorziening

Ben jij handig? Heb je groene vingers? Hou je van dieren en heb je geen schrik om ze vast te pakken? En ben jij minimaal 2 weekenddagen in de maand beschikbaar? Dan is dit de studentenjob voor jou! Tijdens jouw werkdag help je mee om onze alpaca’s en andere dieren te verzorgen en doe je klusjes op het terrein. Dit kan variëren van het uitmesten van de stallen tot het voeren en buiten zetten van onze alpaca’s tot kleine reparaties doen op het terrein tot grasmaaien en snoeiwerk tot het legen van vuilnisbakken.
Let wel: voor deze functie kom je enkel in aanmerking als je nog naar school gaat en mag werken als jobstudent.

Solliciteren? Vul dan dit Sollicitatieformulier Jobstudent in!

Medewerker Catering

Flexijob - Freelancer - Parttimer
Verzorgen van barbecues (geleverd door de traiteur) en broodbuffetten, drankjes verkopen en de ruimtes weer netjes maken. Als medewerker catering verzorg jij alle aspecten van de groepsmaaltijden op De Alpacaboerderij. Wanneer nodig ben jij bereid bij te springen aan de bar van 't AlpaCafé. De werkuren zijn afhankelijk van de reservaties van groepen, dus flexibiliteit wordt op prijs gesteld. Zoek jij eigenlijk een vaste job voor parttime uren? Dan kunnen we zeker ook praten over uitbreiding van het takenpakket.

Zie jij dit wel zitten? Stuur dan jouw enthousiaste motivatie per mail naar personeel@alpacaboerderij.be!


Medewerker Algemeen Onderhoud

Freelancer - Parttimer
Heb jij groene vingers en kun je met een veelvoud van verschillende (technische) klusjes uit de voeten? Dan is deze functie misschien iets voor jou!

Jouw concrete werkzaamheden zullen zijn:
  • Groenonderhoud: onkruid verwijderen, gras maaien, snoeien, aanplanten en de verharding netjes houden; bij de vakantiewoningen, in de tuin, op de parking, langs de wandelpaden en op ons grote terras.
  • Hekwerken in de stallen en de weides veilig houden
  • Voorkomende reparaties aan het loodgieterswerk
  • Reparaties aan houtwerk en maken van nieuwe dingen: dierenverblijven, aftimmering in de diverse ruimtes, plankjes en kasten in de AlpacaShop, AlpaCafé, AlpaCantina en vakantiewoningen, (bewegwijzerings-)borden
  • Spel- en activiteitenmaterialen netjes houden: reparaties, schilderwerk, nieuwe spellen maken; voor de BoerenGolf, BoerenSpellen, AlpacAgility en meer
  • Onderhoud vakantiewoningen: voorkomende reparaties, periodiek schilderwerk, meubels in elkaar zetten/repareren
  • Inrichten en onderhouden van de werkplaats, inclusief het werkmateriaal en gereedschap
  • Periodieke controles i.v.m. de veiligheid (rookmelders, nooduitgangen, ladders, ... )
  • Voorkomend meehelpen met de alpaca's en andere dieren: vasthouden bij behandelingen, ondersteuning op de jaarlijkse scheerdag, ...
Deze functie kan ingevuld worden door iemand die in dienst komt bij De Alpacaboerderij, een zelfstandige die de werkzaamheden binnen het afgesproken kader komt verrichten of een flexi-jobber. Het aantal uren en de werktijden zullen in overleg bepaald worden. Wij denken aan 13-16 uur, verdeeld over 3-4 dagen.
Je komt te werken in een klein team van medewerkers, maar zult vaak alleen aan het werk zijn. We zoeken dan ook iemand die goed zelfstandig kan werken en een goed inzicht heeft in wat er moet gebeuren.

Interesse? Vul dan dit Sollicitatieformulier in!